Известие

Collapse
No announcement yet.

сензор дъжд на 147....?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• сензор дъжд на 147....?

Здравейте колеги наскоро закупих 147-цата,в обявата пишеше и джамбазина ми каза че има сензор дъжд,но от както я карам(2-3 седмици)няма никъв признак за такъв сензор та въпроса ми е дали може да има бушон или трябва да се активира от някъде?
    Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
    Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
    Alfa Romeo GT 1.8 TS
    Yamaha R6

Коя година е колата е колега?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ако не ме лъже паметта(по това което съм гледал в книжката),този сензор трябва да се намира до огледалото за обратно виждане.
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

2002 е колата...и днес в това дъждовно време се надявах че ще тръгне ама....
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
          Здравейте колеги наскоро закупих 147-цата,в обявата пишеше и джамбазина ми каза че има сензор дъжд,но от както я карам(2-3 седмици)няма никъв признак за такъв сензор та въпроса ми е дали може да има бушон или трябва да се активира от някъде?
          Ако предното стъкло не изглежда по този начин, твърде вероятна е липсата на Rain Sensor, което пък значи - няма автоматични чистачки
          Attached Files
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

за кое по точно трябва да гледам на стъклото,че от снимката не ми стана мн ясно?
            Alfa Romeo GT 1.8 TS
            Yamaha R6

Comment

някакви други идеи...?
              Alfa Romeo GT 1.8 TS
              Yamaha R6

Comment

за кое по точно трябва да гледам на стъклото,че от снимката не ми стана мн ясно?
                Огледалото за задно виждане, където е залепено за предното стъкло.
                Трябва да има една големичка пластмасова кутия - от вътрешната страна, а от външната това което предишния колега ти е показал на снимката.

Comment

сега погледанх до огледалото имам друга пластмаса залепена за стъклото но ми прилича като на някаква стойки примерно като за ГПС и явно е имало но сега вече не,благодаря ви все пак
                  Alfa Romeo GT 1.8 TS
                  Yamaha R6

Comment

сега погледанх до огледалото имам друга пластмаса залепена за стъклото но ми прилича като на някаква стойки примерно като за ГПС и явно е имало но сега вече не,благодаря ви все пак
                    Колега, дай да видим снимка на това, което имаш до огледалото.
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Сензор за дъжд слагат на FL, т.е. след 2005г.
                      Много малко Алфи 147 съм мяркал в мобиле.де с подобна екстра.
                      На Кросвагона е почти стандартна, поне всичките които съм виждал в БГ имаха сензор.

Към колегата - не вярвай на разни тъпаци, които виждат Алфа за първи път! Те на повечето пишат, че са с климатроник и автопилот, както и с 12 възглавници (там броят надписите в купето)
                      Един автоджамбазин може да е компетентен само за две-три марки коли и те не са италиански
                      sigpic

Comment

утре ще снимам и ще ви покажа момчета....
                        Alfa Romeo GT 1.8 TS
                        Yamaha R6

Comment

такова животно може ли да се монтира на коли които го нямат тоз сензор?

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                            такова животно може ли да се монтира на коли които го нямат тоз сензор?
                            Да, продават се сензори - афтърмаркет.
                            Струва около 70 лири с доставката.
                            sigpic

Comment

и каква роля играе този сензор? Като завали и чистачките се пускат автоматично или? При мен си има един такъв режим когато "ръчката" е дръпната надолу и като завали чистачките се задействат и се регулират автоматично-бързо, бавно в зависимост от силата на дъжда....
                              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                              sigpic

Comment

Working...
                              X